Posted by : Nekirus joi, 27 august 2015

Capitolul 10
Deus și Grimm!

La început nu era nimic. Spațiu, timp, materie, univers, totul era un vid în care nu exista nimic. În urma unei explozii de energie au apărut două entități energetice. Acestea nu aveau o formă. Erau doar două mase de energie infinită și nimic mai mult. Ele hoinăreau prin vidul inexistenței, fiind înzestrate cu cunoștințe și puteri absolute. Cele două mase de energie erau cunoscute ca fiind cele două ființe primordiale. Ele sunt infinitul, alpha și omega, și posedă cunoașterea nelimitată. Într-o zi, una dintre cele două mase de energie a realizat că poate să desprindă din ea o bucată mai mică de energie și să creeze o altă ființă. Așa, o nouă ființă energetică a luat naștere. Însă, spre deosebire de cele două precedente, aceasta avea limite. Curând, marea masă de energie a mai dat naștere la încă 8 entități energetice. Atunci și-a dat seama că are puterea de a creea și da viață. Acesta a făcut spațiul, timpul, universul, stelele, dimensiunile, planetele. Văzând că toate creațiile au formă, cele două mase infinite de energie au hotărât să ia și ele una, pentru a putea interacționa mai ușor cu lumea creeată. Unul dintre ei a luat forma unei creaturi de 3 metri, de culoare neagră. Celălalt, a preferat un corp mult mai mic, asemănător unui om. Cei doi au devenit cunoscuți ca fiind Deus și Grimm. Prima dintre creațiile lui Deus, a luat și el o formă asemănătoare omului. Numele lui era David, prima ființă. Urmând exemplu său, și restul de 8 entități energetice au primit câte o formă. Ele sunt considerate cele mai puternice și vechi creații ale lui Deus, cei 9 Zei ai Creației. Dată fiind cantitatea mare de
energie pe care Deus a folosit-o pentru crearea lor, le-a acordat titlul de Zei. Ființele cele mai apropiate de puterea lui și a lui Grimm. Astfel, Deus a descoperit bucuria creației și a continuat să creeze lumi și ființe noi. În schimb, cealaltă masă de energie infinită, Grimm, a început să-și extragă bucuria din distrugerea creațiilor lui Deus. Astfel cei dou au devenit cunoscuți ca fiind Deus, creatorul, și Grimm, distrugătorul. Universul pe care Deus l-a făcut a devenit infinit. Deus le-a dat libertatea totală celor 9 Zei ai Creației, și i-a lăsat să exploreze liberi tot ce a creat el. După multe milenii, Deus a făcut primii îngeri, cunoscuți azi ca fiind cei 4 Arhangheli. Scopul lor era să urmeze ordinele lui Deus și să conducă armata îngerilor. La scurt timp a făcut Raiul și îngerii, pe care i-a împărțit în 2 clase: luptători și muncitori. Îngerii aveau o singură menire, să-l asculte pe Deus. Văzând că Grimm continuă să ucidă din ce în ce mai mulți îngeri, Deus face omul, ființă făcută după asemănarea îngerilor și cu un singur scop, să fie ucisă de Grimm. Nevrând să lase omul de izbeliște, Deus le-a permis ca după moarte să se alăture lui în Rai. Astfel Grimm a devenit prima moarte. În urma unor neînțelegeri, o luptă aprigă a avut loc între Deus și Grimm, în urma căreia oamenii și planeta lor de atunci au fost distruse. După luptă, fiind sătul de existență, Grimm hotărăște să se sigileze într-un somn adânc pentru totdeauna, iar Deus promite să recreeze oamenii. Nevrând să renunțe la ideea morții, Grimm îi lasă 10% din puterea sa lui Deus, pe care îl roagă s-o dea mai departe. Astfel ciclul morții va continua la nesfârșit. Totuși, singura condiție pe care a impus-o Grimm, a fost ca doar un om să poată deveni moartea, și nicio altă ființă. Deus a accepta și a dat puterile lui Soul, un tânăr copil, care a murit recent, însă avea abilitățile necesare ca să controleze puterea lui Grimm. Împăcat cu sine, Grimm intră într-un somn adânc din care nu plănuia să se mai trezească vreodată...

Nigg este mort, iar Death a fost salvat în ultima clipă de către Raphael, însă Grimm a reușit să-și recupereze cele 10% din putere care-i lipseau. Pentru ca situația să fie și mai gravă, David tocmai a realizat planul lui Deus. Lupta lor a fost în zadar, deoarece demiurgul plănuia de la început ca Grimm să-și recupereze puterile de la Death.
-Deus! Din nou … Totul este doar o joacă pentru el. Nu înțeleg! Dacă voia de la început ca Grimm să recupereze puterea pe care a lăsat-o ca moștenire, de ce m-a mai trimis să-l protejez pe Death? (spune David, puțin iritat de faptul că Deus s-a folosit de el)
-Death, este bine? (întreabă Alphie)
-E doar epuizat. (spune Raphael, punându-l jos pe Death)
-Oi, ce ne facem acum?! Nu mai există nicio speranță. (spune Seraphiel)
-Totul depinde de Deus de acum. Cei doi se vor lupta. Câștigătorul va decide. (spune Claire)
-Grimm, am o întrebare! (spune David)
-Huh! Ce anume? (întreabă Grimm)
-Ce plănuiești să faci dacă reușești să-l omori pe Deus? (întreabă David)
-Ești naiv dacă crezi că lupta aceasta se va termina ca cea precedentă. Mă așteptam la mai mult din partea ta, David. Lupta asta n-o să aibă un câștigător. Eu și cu Deus suntem nemuritori. Unul nu-l poate ucide pe celălalt și să trăiască. Din cauza asta am creat sigiliul. E singura cale prin care ne putem încheia existența, însă nu e eficientă. Se poate rupe. Cum a fost și cazul meu. Singura opțiune este să ne omorâm reciproc. (spune Grimm)
-Poftim?! (se miră David)
-Eu și cu Deus suntem energii infinite în esență. Nu gândim ca și voi, n-avem o singură conștiință. Dacă ne combinăm energiile și încercăm să le anulăm repiroc putem să ne omorâm unul pe celălalt. Și de data asta pe bune. Nu doar o stare de somn. (spune Grimm)
-Și cu noi creațiile, ce se va întmpla? (întreabă din nou David)
-Habar nu am. În primul rând nu cred că o să supraviețuiți. Explozia va fi atât de mare că va distruge universul. Dacă sunteți atât de norocoși și scăpați cumva, vă așteaptă o existență eternă. Odată ce enrgiile noastre se vor combina, o nouă entitate va renaște. Nu vor mai fi două ființe separate, Deus și Grimm, va fi doar unul, o nouă ființă supremă. Iar acela o să creeze o lume nouă. Oricum, chiar și dacă n-ar fi așa, ciclul se va repeta. Vidul, în sine va crea alte forme de existență la fel ca mine și ca Deus. E doar o chestiune de timp. (spune Grimm)
”Deci asta e. Deus plănuia asta de la început. Cererea lui Death, ruperea sigiliului, recuperarea puterilor, asta a vrut de la început. Deus voia să absoarbă energia lui Grimm și să devină o altă ființă!” - gândește David
-Nu se poate! (spune Claire)
-Asta e o nebunie! Lord Raphael, ești de acord cu asta? (întreabă Seraphiel)
-Atât timp cât este voința lui Deus nu mă deranjează. Și voi ar trebui să fiți fericiți. El este creatorul nostru și are dreptul să facă orice. (spune Raphael)
-La naiba! (spune Seraphiel)
-Nu mai putem face nimic. De aici încolo situația nu mai depinde de noi. Nu-i putem opri. Înțeleg! Am anticipat că voi avea un astfel de sfârțit. (spune David zâmbind)
-Nu vreau să se termine așa. (spune Emily)
Claire o îmbrățișează. Deodată, un fulger lovește în apropiere. Toți se panichează și se uită în sus. Pământul începe să se cutremure.
-E aici! (spune Grimm)
-Deus! (strigă David)
Calamități naturale foarte puternice încep să lovească planeta. Vulcanii erup, furtunile abundă, iar cutremurele distrug totul în calea lor. Totuși, oamenii încă nu mor. Un portal interdimensional de proporții foarte mari se deschide în fața lor. De acolo apare Deus, fiind încărcat de energie. Niște scântei galbene ies din coprul său.
-A venit! (spune Claire)
-O să ne salveze. Deus o să ne salveze. Veți vedea! (spune Seraphiel)
-Ești prost dacă crezi asta. A venit sfârșitul pentru noi. (spune Alphie)
Anna stă lângă Death. Îl ține de mână. Privește spre Deus speriată.
-Cine este? (întreabă Anna)
Alphiel se așează lângă ea și o ia în brațe.
-El este Deus, creatorul nostru, al tău și al meu. (spune Alphiel)
Anna privește fascinată și mirată în același timp. Începe să tremure. Deus se uită prin jur.
-Ați făcut o treabă bună, copiii mei! Vă mulțumesc! De aici am să mă ocup eu. Suferința voastră a luat sfârșit. (spune Deus)
-V-am spus eu, ne va ajuta. (spune Seraphiel)
-E timpul să terminăm ce am început acum mult timp, vechi prieten. (spune Deus)
-Am așteptat ziua asta. (spune Grimm)
-La fel și eu. (spune Deus)
Death își deschide încet ochii. Îl vede pe Deus, stând față în față cu Grimm.
-D.! (spune Anna)
-Death! (spune Alphie)
Acesta se ridică agitat.
-Nigg! Unde e Nigg? (întreabă Death)
Anna privește în altă direcție. Are lacrimi în ochi.
-La naiba! Unde s-a ascuns? Spuneți-mi! (strigă Death)
-Nigg e … (spune Alphie cu tragere de inimă)
-Nigg este mort. (spune David)
Deodată, lui Death îi revine în cap imaginea cu Grimm, care își trece mâna prin pieptul lui Nigg. 
-Nu se poate! Nu poate fi … E o minciună, nu? Asta e. Probabil mănâncă un hamburger pe undeva. (spune Death)
-Death … (spune Emily)
-Termină! Ești patetic. Ști bine ce s-a întâmplat. Acceptă realitatea. Nigg e mort. Iar curând toți o să fim morți. (spune David)
-Taci! (strigă Death)
Acesta merge spre David. Îl prinde de guler și vrea să-l lovească. Seraphiel îi prinde mâna și-i dă un pumn. Death cade.
-Crezi că nouă ne este ușor? Termină! Copil răsfățat și arogant ce ești! (spune Serphiel)
-D. (spune Anna)
Aceasta se duce spre Death, însă Alphie o oprește și îi face semn să nu. Moartea se ridică și fuge spre Deus și Grimm.
-Deus! Adu-l înapoi pe Nigg! Știu că poți face asta. Oi! Ascultă-mă! Deus … Spune ceva! (strigă Death disperat)
Deus se uită la el cu coada ochiului, însă îl ignoră. Death merge mai aproape. Vântul bate cu putere, iar acesta se chinuie să avanseze. Grimm trimite o undă de șoc ce-l aruncă înapoi la ceilalți.
-Un șobolan ca tine n-are dreptul să vorbească. Taci! (spune Grimm)
Death este puțin rănit. Restul se duc să-l ajute.
-Nigg! (spune Death)
-Îmi pare rău! (spune Anna având ochii în lacrimi)
Death se ridică. O vede pe Anna plângând și se duce lângă ea. Îi pune mâna pe obrazul drept și o îmbrățișează. Anna plânge în brațele lui Death. Ceilalți se uită triști, știind că totul este pierdut.
-Să nu mai pierdem timp. Haide, Deus! (spune Grimm)
-Copiii mei, îmi pare rău! (spune Deus)
Din cer cad câteva fulgere spre Grimm. Acesta le blochează cu coasa. Grimm merge spre Deus și-l atacă. Acesta se ferește. Își folosește ghearele ca să contracareze coasa lui Grimm. Întinde mâinile, din pământ iese un jet de lavă. Deus trimite lava spre Grimm. Acesta evită. Cei doi se luptă corp la corp. Grimm lansează atacuri de energie din coasă. Deus le barează ușor. Când cei doi se ating reciproc, se produc niște scântei și o undă de șoc foarte puternică. Deus este înconjurat de energie galbenă, iar Grimm de energie gri. Aceștia se lovesc față în față și încep să-și piardă forma. Cele două entități renunță la forma fizică și-și reiau înfățișarea primordială, devenind două bile de energie de culori diferite. Cutremure și fulgere lovesc împrejurimile. Cele două sfere de energie încep să se lovească și să se împingă una în cealaltă. Peisajul este distrus. Totate clădirile din oraș dărâmate. Nimic nu mai stă în piciaore. Grupul format din Raphael, David, Alphie, Claire, Emily, Seraphiel, Anna și Death este în pericol. Unda de șoc îi lovește. Emily și Claire fac o barieră de energie care să-i apere.
-Ar fi mai înțelept să ne retragem. (spune Raphael)
-Da. (spune David)
-Mai poate cineva zbura? (întreabă Alphie)
-Da. (spune Seraphiel)
-Și noi. (spune Claire)
Aceștia îi iau pe sus pe David, Anna și Death, și se îndepărtează la câțiva kilometri de luptă. Totuși, încă cele două sfere de energie, care îi reprezintă pe Deus și Grimm se mai pot vedea.   
  
După ce s-au distanțat de lupta dintre cele două ființe primordiale, Death și cu ceilalți încearcă să se regrupeze.
-La naiba! Și noi ce facem acum? (întreabă Seraphiel)
-Ți-am mai spus, nimic. Lupta asta ne depășește pe noi toți. Nu putem decât să stăm și să privim. (spune David)
-Nu vreau să mor! (spune Anna, ținându-l de mână pe Death)
Emily privește spre cei doi. Claire o prinde de umăr. Serafimul zâmbește.
-Întreaga noastră existență se rezumă la asta? Doi monștrii de energie luptându-se și făcând ce vor! Patetic! N-o să-l iert niciodată pe Deus pentru ce a făcut. Din cauza lui Nigg a … a … murit fără rost. (spune Death)
-Nici ce-ai făcut tu n-a fost mai presus. (spune Cliare)
-Claire! (spune Emily)
-Ai dreptate. Și eu sunt la fel ca ei. O ființă arogantă și egocentristă. Dar mi-am dat seama c-am greșit. Vreau să schimb totul. (spune Death)
-Nu crezi că e prea târziu? Din cauza ta am ajuns aici. Dacă nu erai tu și jocul tău acum aș fi fost bine mersi în Rai. Micul mucos ar fi trăit, și nimeni n-ar fi suferit. (spune Seraphiel)
-Îmi pare rău! (spune Death, privind frustrat în jos)
Anna îl strânge de mână.
-Nu vă mai legați de D.! De când am aflat cine este cu adevărat n-a fost nimic altceva decât criticat. Toată lumea are pretenția de la el să înțeleagă oamenii. Adevărul este că lui i-a fost cel mai greu de pe urma celor petrecute. Nu oamenii au suferit mai mult, ci el. Nimeni n-a încercat să-l înțeleagă. A fost singur și … (spune Anna având lacrimi în ochi)
Death o oprește.
-Ajunge Anna! Mulțumesc! Dar asta nu scuză ce-am făcut. Da. Ai dreptate. Am fost egoist. Am vrut să învăț oamenii o lecție. Îmi pare rău că s-a ajuns la asta! N-am vrut să vă rănesc. Însă sunt mulțumit de ceea ce-am realizat. Săptămânile astea pe Pământ m-au învățat multe, m-au schimbat … așa că … v-o spun direct, dacă m-aș putea întoarce în timp, aș face din nou la fel. Îmi pare rău, dar n-am regrete! (spune Death)
-D.! (spune Anna mirată)
David începe să râdă.
-Pft! Bănuiesc că asta e tipic ție. (spune David)
-Sincer nici eu nu regret. M-am distrat bine săptămânile ce-au trecut. Mă bucur c-am avut ocazia să te întâlnesc. (spune Alphie)
-Alphie! (spune Death)
-Ești nebună! (spune Seraphiel)
-Vai, ai spus drăguță?! Pentru că dacă ai spus, să știi că ai dreptate. (spune Alphie, pe tonul ei drăguț, însă având pumnul înfipt în burta lui Seraphiel)
Toți încep să râdă.
-Și eu sunt de acord cu voi. Chiar dacă am venit doar de o zi. Adevărul e că … că … îl cunosc pe Death de mult și pot spune că nu este o persoană rea. (spune Emily toată roșiind)
-Emily! (spune Claire)
-Mulțumesc, Emily! Apreciez! (spune Death)
-Nu-i înțeleg. Trăiesc într-un optimism fals. Ce rost are să se mai gândească la asemenea chestii? Oricum vor muri. (spune Raphael)
-Da. Și eu am crezut asta la început. Ca să fiu sincer încă o mai cred. Dar … mereu se găsesc să întreacă așteptările mele. Oamenii, îngerii, moartea. Fericiți cei slabi! (spune David)
-David, nu există nicio cale ca să oprim lupta asta? (întreabă Alphie)
-Din păcate nu. V-am mai zis. Nu putem interveni. Plus că, și dacă ar fi, asta e dorința lui Deus. Noi nu suntem în măsură să ne opunem. (spune David)
-Greșit. M-am săturat să tot aud asta. N-am să las ca totul să fie distrus din cauza lor. Ce vrea Deus cu adevărat? (întreabă Death)
-Nu mai știu nici eu. Planul lui și a lui Grimm e ca să se absoarbă reciproc. Astfel va apărea o altă conștiină colectivă, o altă masă de energie, iar o nouă lume o să înceapă. (spune David)
-Și tu ești de acord cu asta? Vrei să pieri în procesul creării unei noi lumi? Trebuie să-i oprim, David! (spune Death)
-Vorbești prostii! (spune Seraphiel)
-Nu știu. N-am vorbit niciodată cu Deus despre asta … Stai o secundă! Asta e. Am putea încerca. (spune David)
-Ce anume? (întreabă Cliare)
-Există un sigiliu creat de către Deus și Grimm. Atunci când le-a venit ideea cu sigilarea, cei doi și-au pus puterile într-o cheie. Acea cheie poate doar să-i sigileze. Însă după ce Grimm a fost sigilat, de frică să n-o folosească cineva împotriva lui, Deus a ascuns cheia într-un loc știut doar de el. După și-a șters până și amintirile despre locul ăla. Dacă am găsi cheia și l-am sigila pe Grimm din nou am putea să-i oprim. (spune David)
-Realizezi ce spui? Asta înseamnă să ne opunem voinței lui Deus. (spune Claire)
-Da. (spune David)
-Nu putem. Dacă Deus vrea să creeze o altă lume, înseamnă că e mai bine. Ar trebui să ajutăm. Nu contează dacă murim în proces. (spune Seraphiel)
-Ba contează. El ne-a dat viață, recunosc, dar asta nu înseamnă că trebuie să-l urmăm orbește. (spune Death)
-Nu e așa usor, mai ales pentru îngeri. Spre deosebire de alte ființe, îngerii îl ascultă pe Deus din instinct. E foarte greu să ne opunem. (spune Alphie)
-Am stat în jurul lui Deus mai mult ca oricine. Sunt asistentul lui loial, dar totuși, nu-mi place cum s-a folosit de mine. Nu-mi place partea asta lui Deus. Oare ce vrea cu adevărat? … De data asta trebuie să luptăm pentru noi. Sunt de acord cu Death. (spune David)
-David! (spune Claire)
-Și eu. (spune Emily)
-Și eu. (spune Alphie)
-La naiba! Eu nu. (spune Seraphiel)
-Fie, mă bag și eu. (spune Claire)
-N-am să vă las. (spune Raphael)
-Poftim! (se miră toți)
-Voința lui Deus este absolută. Toți cei care se opun trebuie să moară. (spune Raphael, fiind pregătit să-i atace)
La naiba! Dacă n-aș fi rănit aș putea să-i țin piept. Dar așa... ” - gândește David
-Nu ne putem pune cu un Arhanghel. (spune Claire)
-Pregătiți-vă să muriți! (spune Raphael)
-La naiba! (spune Death)
Arhanghelul adună lumină în jurul lui. Se ridică în aer și își scoate sabia. Restul privesc neputicioși spre el. Nu au ce să-i facă. Deodată, o lumină din cer vine și bate pe Raphael. Acesta se sperie și privește în sus. Are o expresie foarte șocată.
-Frate … nu! Ce faci? Mi… (strigă Raphael)
-Nu se poate! Asta a fost aura lui. (spune Alphie)
-Înțeleg. Ne-a salvat. Mulțumesc, Michael! (spune David)
-Ce s-a întâmplat? (întreabă Claire)
-Lordule Raphael! Unde ești? (strigă Seraphiel)
-A fost chemat înapoi în Rai. Nu o să ne mai deranjeze un timp. (spune David)
-Dar cum? (întreabă Seraphiel)
-Trebuie să găsim cumva cheia sigiliului. (spune David)
-Nu ai nici un indinciu în ceea ce-o privește? (întreabă Death)
-Știu doar că este ascunsă undeva pe Pământ. V-am spus. Nici Deus nu știe unde e. Și-a șters propria memorie. Șansele ca s-o găsim în timp util sunt aproape zero. (spune David)
-La naiba! (exclamă Death)
-Dacă a fost atât de speriat de cheia sigiliului, nu putea pur și simplu s-o distrugă? (întreabă Claire)
-Nu poate. Deoarece Grimm a pus și el o parte din energia lui în cheie, aceasta a devenit indestructibilă. Nici chiar cei doi n-o pot distruge. (spune David)
-Știu pe cineva care ne-ar putea ajuta s-o găsim. (spune Alphie)
-Cine? (întreabă David)
-Da! Tipul ăla. (spune Death)
-Nu. Nu tipul ăla din nou! (spune Seraphiel dezamăgit)

Pe o clădire aflată la câteva sute de metri de locul în care Deus și Grimm se luptă, stătea Uriel. Acesta privea cum cele două sfere de energie se lovesc una de cealaltă, îngerul parcă prevestind că ăsta-i va fi sfârșitul. Acesta are o pisică în mână. Pisica miaună.
-Nu-ți face griji! Se spune că pisicile au nouă vieți. (spune Uriel zâmbind)
În spatele său se deschide un portal interdimesnional. Uriel este mirat.
-Huh! Oare ce se întâmplă? (întreabă acesta)
Îngerul păzitor se apropie de portal. Se uită la el. Din portal se aude vocea lui Death.
-U… U… Uriel? Mă auzi? (se auzi vocea)
-Pisica Death! (spune Uriel, după care intră în portal)
Acesta este transportat către locul în care se aflau ceilalți. Emily, folosindu-și ultimele puteri, s-a forțat să deschidă un portal către Uriel. Serafimul închide portalul.
-Whao! Câtă lume e aici! (spune Uriel)
-Este îngerul acela cu părul roșu! (spune Anna)
-Mă numesc Uriel. Încântat să vă cunosc! (spune acesta)
-Nu văd cum poate tipul ăsta să ne ajute. Îmi pare un înger păzitor obișnuit. (spune Claire)
-Claire, nu fi rea. Îmi pare rău! (spune Emily rușinată)
-Dacă aș fi în locul tău nu l-aș judeca pe Uriel după aparențe. El este… (spune Alphie)
-Descendent al grupului Astral! (spune David)
-Poftim! Ăsta? Un descendent al… (se miră Claire)
-Știam că Lucifer a distrus tot grupul. Nu mă așteptam să fie supraviețuitori. Părul acela roșu este inconfundabil. (spune David)
-Îmi cer scuze! În timp ce Lucifer a atacat grupul Astral eram doar un înger începător. Mi-a fost frică și m-am ascuns. Așa am… (spune Uriel)
-Nu-i nimic. Alphiel, ai avut dreptate. El chiar ne poate ajuta să găsim cheia. (spune David)
-Uriel, îți mulțumim! (spune Death)
-Huh! Încă n-am făcut nimic totuși. Oh, uite! E Pisica Seraphiel. Salut! (spune Uriel)
-Nu mă lua cu ”salut”! (strgiă acesta)
Uriel râde.
-Uriel, avem nevoie de tine ca să găsești ceva. (spune David)
-Ce anume? (întreabă acesta)

Între timp, Deus și Grimm continuă lupta. De când și-au reluat formele energetice primordiale, lupta nu mai este atât de spectaculoasă. Foarte multe calamități naturale au loc în jurul lor din cauza energiei pe care cei doi o eliberează. Sferele de energie se împing una în cealaltă, însă fără rezultat. Sunt la fel de puternice. Acestea se ridică și mai mult în aer. O gaură neagră se deschide în jurul lor. Aceasta începe să absoarbă tot.

-Am înțeles! Miaw! Dar, de ce vreți să vă opuneți lui Deus? (întreabă Uriel)
-Asta am întrebat și eu. Eu tot nu sunt de acord cu voi. (spune Seraphiel)
-Pentru că vrem să trăim. (spune David)
-Vrem să ne răscumpărăm păcatele. (spune Death)
-Pentru că există o persoană pe care vreau s-o mai întâlnesc. (spune Alphie)
-Pentru că vreau să explorez mai mult universul. (spune Emily)
-Pentru că vreau să ajut o persoană dragă mie. (spune Claire, uitându-se la Emily)
-Pentru că mi s-au întâmplat prea multe ca să se termine totul acum. (spune Anna)
-În regulă. Am să vă ajut. Nu-mi place asta. Nu vreau să mă opun lui Deus. Dar… dar dacă las să se întâmple asta, toate pisicile vor muri. (spune Uriel)
-Serios?! Ăsta este motivul tău? … Pentru că … vreau să devin mai puternic. (spune Seraphiel)
-Seraphiel! (spune Death)
-Știam c-ai să te dai pe brazdă. (spune Alphie)
-Uriel, spune-ne ce să facem. (spune David)
-Huh! Nu prea știu nici eu. (spune Uriel zâmbind)
-Ești inutil! (strigă Seraphiel nervos)
Uriel continuă să râdă.
-Uriel, te rog să fii serios. (spune Alphie)
-În primul rând aș vrea să știu cum arată cheia asta. (spune Uriel)
-Nu mai țin bine minte. Am văzut-o doar o singură dată. Era un fel cub de culoare albă. Emana o energie cum n-am mai simțit vreodată. (spune David)
-Energie spui? Lasă-mă să mă uit în amintirile tale. (spune Uriel)
-Poți face asta? (întreabă David)
-E o tehnică comună în grupul din care făceam parte. (spune Uriel)
-Hei, Alphiel, despre ce grup vorbesc? (întreabă Seraphiel)
-Cât de bătut în cap poți fi?! Grupul Astral a fost un clan străvechi de îngeri. Aceștia aveau tot felul de puteri mistice. Putea accesa conștiința, să-și desprindă părți din spirit și să le trimită peste tot. Puterea lor se numește proiecție astrală. Cu ajutorul ei pot găsi orice. Însă Lucifer i-a omorât pe toți, crezând că-i vor sta în cale. Uriel e unicul supraviețuitor. (spune Alphie)
-Fraierul ăsta e chiar atât de special? (spune Seraphiel)
Uriel accesează memoria lui David. Îngerul păzitor îi pune mâna pe frunte. O serie de imagini cu David îi apar prin cap. Acesta îi vede pe Deus, Grimm și David stând în jurul unui cub alb. Aceea este cheia.
Am găsit-o!” - gândește Uriel
Acesta este dus și mai adânc în mintea lui David. Vede imagini cu crearea universului, cu primele forme de viață, David stând și suferind pe o planetă fără viață. Un craniu format din energie albă apare în fața lui. Uriel începe să țipe. Își revine.
-Uriel, ești bine? (întreabă Alphie)
-Da. (spune acesta)
-Ai găsit ce ai vrut? (întreabă David)
-Din fericire. De aici lăsați totul în seama mea. Miaw! Memoria e mult mai puternică decât credeți. Datorită ei am reușit să accesez o parte din energia cheii, care s-a imprimat în memoria lui David. Va fi mult mai ușor s-o găsesc acum. (spune Uriel)
-O amintire poate stoca energie? (întreabă Cliare)
-Amintirile sunt energii ele însăși. Noi absorbim constant o parte mică de energie din tot ce ne înconjoară. Așa se formează memoria și amintirile. (spune Uriel)
-Incredibil! (spune Claire, mirată)
Uriel închide ochii. O aură roșie se formează în jurul lui.
-Începe! (spune Death)
Aura lui se despinde de corp și începe să cutriere pământul. Munți, ape, văi, peșteri. Totul. În timp ce Uriel călătorește peste tot, vede urmările luptei dintre Deus și Grimm. Oameni panicați, dezastre naturale, haos, disperare. 

-Mai durează mult? (întreabă Claire)
-Răbdare. Crezi că e ușor să-ți trimiți aura pe tot Pământul? V-a dura puțin. (spune Alphie) 

Ghidat de energia cheii pe care a extras-o din memoria lui David, Uriel ajunge la o peșteră din mijlocul oceanului. O grămadă de fulgere bat lângă ea. Acesta deschide ochii.
-Am găsit-o! (spune Uriel)
-Serios?! (spune Alphie)
-Unde este? (întreabă Death)
-Într-o peșteră din Pacific. Cred că putem deschide un portal interdimensional până acolo. (spune Uriel)
-Perfect! (spune Death)
-Emily! Mai ai suficientă energie? (întreabă Claire)
-Îmi pare rău! În starea curentă nu mai pot deschide portale. (spune Serafimul)
-Am să te ajut și eu. (spune David)
-Dacă ne combină puterile am putea reuși. (spune Emily)
-Foarte bine. Miaw! Am să vă trimit telepatic coordonatele. (spune Uriel)
-Asta este unica noastră șansă. Nu trebuie să o ratăm. (spune Death)
-Ai dreptate. (spune Alphie)
Emily și David își combină puterile ca să deschidă un portal interdimensional. Acesta se deschide chiar în fața lor.
-Eu și cu Emily nu vom putea merge. (spune David)
-Voi merge eu. (spune Death)
-Și eu. (spune Uriel)
-Și eu vreau să merg. (spune Seraphiel)
-Death, ești sigur? Nu ai puteri. Dacă apare vreun pericol nu te vei putea proteja. (spune Alphie)
-Trebuie să mă duc. Eu voi fi cel care-l va sigila pe Grimm. Îl voi răzbuna pe Nigg. (spune Death)
-Foarte bine. Seraphiel și Claire, voi stați cu mine. Cineva trebuie să-i apare pe David și Emily în caz că se întoarce Raphael. (spune Alphie)
-Ce? Dar voiam să merg … Bine. (spune Seraphiel)
-Mergeți! Nu putem ține portalul deschis prea mult. (spune David)
-Am înțeles! Gata, Uriel? (întreabă Death)
-Gata. Miaw! (spune acesta)
-D.! (spune Anna)
Acesta se uită la ea. Cei doi se privesc câteva secunde și se sărută.
-Ai grijă de tine! (spune Anna)
-Jur c-am să mă întorc! (spune Death)
Emily privește supărată. Death și cu Uriel intră în portal. Aceștia sunt transportați pe insula din Pacific. 

Pe coasta insulei este o intrare în peșteră.
-Într-acolo! Cheia se află în peșteră. (spune Uriel)
-Am înțeles. (spune Death)
Aceștia încep să fugă spre peșteră. Uriel își arată aripile și începe să zboare.
-Apropo, unde este Pisica Nigg? Spuneai ceva de răzbunare. Nu-mi spune că… (spune Uriel în timp ce zboară)
Acesta se uită la fața întristată a lui Death și realizează ce s-a întâmplat. Moartea îl ignoră.

Cei aflați de cealaltă parte a portalului observă gaura neagră care începe să crească.
-Ce se petrece? (întreabă Alphie)
-Este o gaură neagră. La naiba! Știam. Dacă continuă să crească ne va absorbi pe toți. (spune David)
-Ce facem acum? (întreabă Seraphiel)
-Nu putem decât să sperăm că cei doi vor găsi cheia la timp. (spune David)
Emily se uită la portal. Se poate vedea insula prin el. 
-David, crezi că poți susține singur portalul? (întreabă Emily)
-Pentru doar 10 minute. (spune David)
-E suficient. (spune Emily)
-Ce vrei să faci? (întreabă David)
-Te rog! (spune Emily)
Serafimul lasă portalul. Aceasta se pregătește să intre.
-Emily! (spune Anna)
-Anna, îmi pare rău! Nu vreau să crezi că sunt aici ca să-ți stric relația. Eu doar… (spune Emily)
-Ai grijă de el! (spune Anna)
-Da. (spune Serafimul, după care intră în portal)

Death și Uriel se apropie de intrarea în peșteră.
-Ai grijă! Simt că ceva nu este în regulă. (spune Uriel)
-Huh! Ce anume? (întreabă Death)
Cei doi mai fug câțiva metri, o rază de energie neagră lovește pământul din fața lor și îi oprește.
-Ce naiba?! (întreabă Death)
Acesta se uită în aer și vede 3 îngeri căzuți zburând. Unul a tras după ei ca să îi oprească.
-Îngeri căzuți! Cum? (spune Death)
-Stăpânul Lucifer avea dreptate. Omorâți-i! (spune unul dintre îngeri)
De după stânci și din pădurea de pe insulă mai apar niște îngeri căzuți. Încet, se adună o mică armată de 30 de îngeri. Aceștia îi înconjoară pe Death și Uriel.
-La naiba cu Lucifer! Ce caută ei aici? De unde știu locația cheii? (întreabă Death)
-Atacați! (spun același înger căzut)
Uriel își adună aura în jurul corpului. Deodată, înfățișarea îngerului păzitor începe să se schimbe. Masa musculară îi crește considerabil, capătă mai multe trăsături de felină, gheare mari și ascuțite, colți puternici, urechi pufoase. Acesta de pune în patru labe.
-Uriel, tu… (spune Death)
-Stai în spate, Pisică Death! Termin repede cu ei. (spune Uriel)
Îngerii căzuți se sperie puțin de puterea lui Uriel.
-Nu vă temeți! Sunt doar doi. Atacați! (spune unul dintre îngeri)
Aceștia pornesc spre Death și Uriel. Uriel își folosește viteza și se aruncă în masa de îngeri căzuți. Acesta îi taie folosindu-și ghearele ascuțite. Îngerii căzuți nici nu apucă să reacționeze.
-Ce viteză! (spune Death)
Armata lui Lucifer trimite atacuri de energie spre Uriel, însă acesta este foarte rapid și le evită ușor. Acesta mai taie doi îngeri. Aceștia cad neputicioși. Din spate, un înger căzut îl atacă cu o sabie. Uriel se întoarce, barează, îl prinde de cap pe înger, și-l strivește de o stâncă. Alți doi îl prinde de picioare și imobilizează. Uriel se eliberează, însă cineva îi îinvige o suliță în spate. Acesta se întoarce nervos. Uriel atacă din nou. Mai învinge 5 îngeri căzuți, însă începe să obosească. Inamicii atacă simultan. Uriel, fiind obosit, este lovit de niște atacuri de energie. Cade și își pierde forma. Este lovit și rănit în zona umărului.
-Acum e șansa noastră, terminați-l! (spune un înger căzut)
-Uriel! (strigă Death)
De deasupra, o minge mare de foc vine și arde doi îngeri. Aceștia privesc în sus. Este Emily. Serafimul își folosește toată energia rămasă pentru a crea o perdea de lumină. Îngerii căzuți sunt orbiți. Încep să se panicheze.
-Un Serafim! Fugiți! (strigă unul)
-Nu ne putem pune cu așa ceva. (spune altul)
Îngerii căzuți rămași se retrag. Emily, epuizată fiind și ea, se duce jos. Death îl ajută pe Uriel să se ridice.
-Emily, îți mulțumim! (spune Death)
-Cu plăcere! Am simțit eu că ceva nu este în regulă. Nu avem mult timp de pierdut. David poate ține portalul deschis doar 10 minute. (spune Emily)
-Uriel, te poți mișca? (întreabă Death)
-Da. (spune îngerul păzitor)
-Haideți atunci. (spune din nou moartea)
Cei trei intră în peșteră.

Peștera are un relief ciudat. Toate pietrele sunt de culoare albastră. Iar pe acestea atârnă cristale de aceiași culoare. Un mic pârâu trece prin centrul ei. Death, Uriel și Emily îi urmează cursul.
-Crezi că există posibilitatea ca îngerii căzuți să fii găsit deja cheia? (întreabă Emily)
-Nu cred. Dacă o găseau nu mai stăteau în fața peșterii. Ei încercau să ne împiedice să intrăm. Semn că există ceva ce nu vor să cadă în mâinile noastre. (spune Death)
-N-ar fi fost mai ușor să ia ei cheia și să plece? (întreabă din nou Serafimul)
-Ba da. Însă nu cred c-au putut. Există ceva în peștera asta care a reușit să-i țină departe. Nu știu ce, însă trebuie să ne grăbim și să plecăm. Orice ar fi aici, până și pe Lucifer îl îngrozește. (spune Death)
Aceștia mai merg câteva secunde și intră într-o formațiune largă de pietre. Aproape ca o cameră uriașă. În mijlocul ei, pe un altar albastru, stă cheia sigiliului.
-Asta e. E aceiași cheie din amintirile lui David. (spune Uriel)
-E a mea. (spune Death fugind spre ea)
-Death, stai! Poate fi periculos. (spune Emily)
-N-avem timp. (spune Death)
Acesta se apropie de cheie, însă un jet de apă îl cuprinde și-l oprește. Death este aruncat.
-Ce naiba? (spune acesta)
Din spatele altarului se aud niște pași. Este o femeie ce poartă un costum albastru, ce se asortează perfect cu ochii ei. Are părul lung, negru și două coarne în vârful capului.
-Cine ești? (întreabă Death)
-Eu sunt cea care protejează această cheie. Numele meu este Umi. Printre voi sunt cunoscută că fiind unul dintre cei 9 Zei ai Creației, zeița oceanelor. (spune femeia)
-Unul dintre cei 9 zei!? (spune Emily)
-Deci Deus te-a pus să păzești cheia. (spune Death)
-Într-adevăr. (spune Umi)
-Mă tot gândeam. Nu știam ce-l poate speria pe Lucifer atât de tare încât să nu acționeze. Acum știu, un zeu. (spune Death)
Uriel își folosește din nou aura ca să se transforme. Recapătă trăsăturile de pisică și-și folosește viteza ca să ia cheia. Umi îl observă și trimite un jet de apă. Uriel este lovit și scos din foma de felină. 
-N-o să funcționeze. (spune Umi)
Emily atacă și ea. Serafimul trimite focul spre Umi. Acesta respinge atacul ei ușor.
-Focul nu va învinge niciodată apa. (spune zeița)
O aură albastră roiește în jurul ei. Umi își eliberează puterea. Presiunea este impresionantă. Ochii zeiței devin albaștri.
-Stai o secundă! Afară Deus și cu Grimm tocmai se luptă. Sunt sigur că ști ce înseamnă asta. (spune Death)
-Știu lucrul ăsta. Pot să-i simt pe amândoi. (spune Umi)
-Atunci ști ce se va întâmpla dacă cei doi o termină. O să ne distrugă pe toți. Avem nevoie de cheie ca să punem capăt luptei. Chiar vrei să mori și tu? (întreabă Death)
-Este irelevant pentru mine. Trebuie să mă asigur că cheia nu cade în mâinile cui nu trebuie. (spune Umi)
Aceasta își folosește puterile telekinetice și-l ridică pe Death în aer.
-Mulți au venit după ea și toți au murit. Spune-mi care sunt intențiile tale, băiete! Vrei să-l sigilezi pe Grimm și să pui capăt luptei, ca mai apoi să revi la jocul tău? Știu cine ești, Death! (spune Umi)
-Nu. Mi-am dat seama că e greșit modul în care gândeam. M-am săturat ca ființele precum Grimm, Deus sau eu să facă tot ce vor. Merit să fiu pedepsit, dar și ei. Nu fac nimic decât să se folosească de oameni, de îngeri, chiar și de tine. Ai și tu voința ta, Umi. Nu mai fi o marionetă fără minte! (spune Death)
-Huh! (exclamă zeul)
-Da. Voi folosi cheia ca să-l sigilez pe Grimm, însă nu doar pe el. Am să-l sigilez și pe Deus. Am să scap lumea de existența lor putredă și am să o refac din nou. Voi distruge orice urmă a moștenirii lui Deus și-am să fac una nou. O lume unde nu contează că ești om, înger, bestie, sau chiar moartea. (spune Death)
-Death! (spune Emily)
Umi începe să râdă. Aceasta își suprimă puterile și îl pune pe Death jos. Umi se îndepărtează.
-E a ta. Poți s-o iei. (spune Umi)
Ceilalți rămân mirați.
-Dar cum? (întreabă Death)
-Ești un tip interesant. Îmi place cum gândești. Cred că cheia va fi folosită cum trebuie în mâinile tale. (spune Umi)
-Dar Deus … (spune Death)
-Cei 9 Zei ai Creației nu-l mai ascultă de mult timp pe Deus. Vrei să-l sigilezi și pe el? Foarte bine atunci. (spune Umi)
-Nu înțeleg. (spune Death)
-Vei înțelege curând. Ai dreptate, lumea e pe cale să se schimbe, însă greșești undeva. Nu tu vei fi acela care o schimbă, ci noi, cei 9 Zei. Ia-o, puterea cheii îți aparține!(spune Umi)
Death se apropie de cheie. Merge încet. Cu grijă, Death prinde cubul în mână. Acesta începe să strălucească, iar o lumină puternică curpinde încăperea și-i orbește pe toți pentru câteva secunde. De îndată ce-a atins cheia, puterea ei a început să pună stăpânire pe corpul său. Părul și ochii lui Death devin albe, iar o aură albă roiește în jurul lui. Cheia și-a modificat forma într-o coasă de culoarea albă.
-O coasă! (se miră Death)
-Cheia se pliează pe utilizator și devine arma cu care acesta luptă cel mai bine. (spune Umi)
-Înțeleg. (spune Death)
Acesta dă să plece. În fața lui stau Uriel și Emily. Amândoi au aurele activate. Îi stau în cale lui Death.
-Ce se petrece? (întreabă moartea)
-Ai spui că vrei să-l sigilezi și pe Deus. (spune Uriel)
-Nu putem permite asta. Ideea era că-l sigilăm doar pe Grimm. (spune Emily)
-Înțeleg. (spune Death)
Acesta dispare, iar după o fracțuine de secundă apare între cei doi. Death îi taie pe Uriel și Emily cu coasa. Îngerii cad inconștienți.
-Câini proști și spălați pe creier! Domnia lui Deus este pe cale să termine. Nu trebuie să-l mai ascultați! E timpul ca eu să creez o lume nou. (spune Death zâmbind)
Moarte se depărtează încet. Umi îl privește cum pleacă. Aceasta zâmbește la rândul ei.

David se chinuie să mențină portalul interdimensional deschis.
-Cât poate să mai dureze?! (întreabă Seraphiel)
-Sper că n-au întâmpinat probleme. (spune David)
Acesta începe să tușească și scuipă niște sânge.
-David, ești bine? (întreabă Claire)
-Da. (spune acesta)
Gaura neagră se deschide din ce în ce mai mult și începe să absoarbă materia din jurul lor.
-La naiba! (spune Claire)
-O să fim absorbiți. (spune David)
O explozie albă se produce în centrul găurii negre, chiar deasupra locului unde se luptau Deus și Grimm. Aceasta se închide.
-Ce? S-a terminat? (întreabă Seraphiel)
-Nu. Cineva a închis-o. (spune Alphie)

Deasupra lui Deus și Grimm stătea Death. Acesta trimite un câmp de forță și împinge ambele sfere de energie. Atât Grimm, cât și Deus își reiau forma inițială ca să comunice cu Death.
-Tu! Cum îndrăznești să intervi în lupta noastră? (spune Grimm, iritat)
-Death, ce vrea să însemne asta? (întreabă Deus)
-Am venit ca să pun capăt prostiei ăsteia de luptă. E timpul să vă sigilez pe amândoi, paraziților! (spune Death, pregătindu-se de luptă)

Va continua în capitolul 11: ”Ambiția lui Death!” 

{ 2 comentarii... read them below or Comment }

  1. Imi vine sa plang cand ma gandesc ca seria asta o sa aiba doar 12 capitole, deci au mai ramas doar 2 :(

    RăspundețiȘtergere
  2. O doamne abia astept urmatorul capitol.Il pui cat de curand te rog?

    RăspundețiȘtergere

- Copyright © Animekirus - Animekirus