Posted by : Nekirus duminică, 28 iunie 2015

PART III: ISTORIA RECENTĂ A UNIVERSULUI POKEMON


La sfârșitul părții a doua ne-am oprit acum 1.000 de ani înainte de evenimentele din joc, când Xerneas a întrat în somnu-i adânc. Acum, sărim circa 850 de ani mai încolo, la 150 de ani înainte de evenimentele din jocurile Gold și Silver



În regiunea Johto se spune că au existat la un moment dat în orașul Ecruteak două turnuri gemene. Unul dintre turnuri se afla în parte de est iar celălalt în cea de vest. 



Aceste două turnuri se numeau Brass Tower și Bell Town, fiecare fiind casa unui pokemon legendar. În Brass Tower trăia Lugia, iar în Bell Tower Ho-oh.



Oamenii din orașul Ecruteak mereu urcau în vârful turnurilor și le aduceau ofrande celor doi pokemoni. Însă, la un moment dat, cu 150 de ani înainte de evenimentele din joc un fulger a lovit Turnul Brass și a cauzat un incendiu uriaș ce aproape că a ars tot turnul. Din cauza acestui incendiu, Lugia a fost nevoit să părăsească turnul Brass și să se mute în Insulele Vârtej.



Cauza incendiului a fost natura, însă tot ea a oprit și focul printr-o ploaie torențială ce s-a abătut aspra Turnului Brass. Se mai zice că în timpul incendiului au murit trei pokemoni a căror nume nu ne este menționat. Făcându-i-se milă de cei trei pokemoni, Ho-oh coboară în rămășițele turnului și îi reînvie pe cei trei pokemoni ca și pokemoni legendari. 



Ei sunt cunoscuți azi ca fiind Raikou, Entei și Suicune. Fiecare dintre aceștia trei a moștenit o trăsătură importantă a acelui eveniment. Raikou reprezintă fulgerul care a lovit turnul, Entei focul ce l-a ars, iar Suicune ploaiea care l-a salvat.



După ce au fost reînviați, cei trei s-au pus în mișcare fiind într-o continuă fugă de 150 de ani prin regiunea Johto. Cei care ați jucat Gold/Silver/ Crystal sau remake-urile Heart Gold/Soul Silver, cred că știți foarte bine cum fug acești pokemoni. 



După ce i-a adus la viață, Ho-oh se spune că a plecat și el din trunul său în căutarea antrenorului cu o inimă pură. Căutând atent am descoperit o mică toerie care circulă printre fani. Îi spun teorie pentru că nu a fost confirmată de către nimeni, însă există dovezi destul de solide care o țin în picioare. Vă amintiți că v-am spus că nu se știe care sunt cei trei pokemoni care au murit în incendiu? Ei bine, această teorie zice că cei trei au fost Jolteon, Flareon și Vaporeon. Prima dovadă care susține acest lucru este faptul că toți șase pokemonii sunt de același tip. (Raikou și Jolten sunt pokemoni electrici, Entei și Flareon sunt pokemoni de foc, iar Suicune și Vaporeon sunt pokemoni de apă). O altă asemănare este că toți sunt patrupezi, iar stats-urile oficiale sunt pe aceiași linine. (Ex: Suicune are un SP. Attack mai mare, la fel și Vaporen), iar lucrul ăsta se aplică la toți. Observația finală este că atunci când mergeți în orașul Ecruteak și vă bateți cu călugării din templul orașului, toți au pokemoni ce se trag din Eevee, lucru ce arată că Jolten, Flareon și Vaporeon sunt destul de comuni în oraș. Cam atât cu cele două turnuri. Trecem mai departe.



Uite că m-am luat cu distrugerea turnurilor și n-am menționat nimic de construirea lor. Cele două turnuri ai fost costruite cu 700 de ani înainte de evenimentele din joc, moment în care au și fost ocupate de Lugia și Ho-oh.



Trecem mai departe. Deja nu mai avem niște date exacte, dar cu siguranță vorbim de o perioadă mai mică de 100 de ani până la evenimentele din jocuri. Acum lumea a evoluat suficient, oamenii au reușit să se dezvolte și să îmblânzească pokemonii, dar a mai fost nevoie de încă ceva ca relația dintre cele două specii să fie una completă. Dacă nu ați ghicit încă, este vorba de inventarea pokemingilor. Acele device-uri rotunde ce țin captivi pokemonii. Acestea au apărut în regiunea Johto, unde cresc fructele appricon din care sunt făcute pokemingile. 



Nu se știe clar inventatorul, dar se știe că ele au fost dezvoltate și produse în masă de către Silph. Co


Suntem cu 50 de ani înainte de Red and Blue iar competițiile pokemon o iau razna. Ca să se creeze o ordine în toată harababura asta au fost create primele ligi pokemon. Ce sunt ligile pokemon? Hai că știți. Chiar scopul vostru în joc. Liga Pokemon e un fel organizație uriașă care se rupe în mai multe ramuri în funcție de regiuni. 



Astfel, fiecare regiune are propria ligă pokemon, însă toate acestea sunt coordonate de o singură companie, ”The Pokemon Leaque”. Prin intermediul lor au apărut primii campioni pe regiuni ca Cyinthia, Lance, Steven, etc. și Elite 4. Regulile sunt simple. Fiecare antrenor trebuie să facă rost de un număr de insigne impus de fiecare regiune și după are dreptul să provoace la un meci Elite 4-ul.



Nu, nu se face nici o competiție precum vedeți în anime. De ce zic asta? Pentru că toată faza cu turneul e un concept ce ține de anime, în jocuri nu există așa ceva. Acolo cum ai făcut rost de insigne te lupți direct cu cei din Elite 4, în anime ca să ai dreptul ăsta trebuie să câștigi acea competiție, lucru ce mi se pare normal fiindcă sunt destul de mulți oameni ce strâng insignele și ar fi absurd să se bată toți cu Elite 4-ul.



Așa. Să trecem și mai departe. Suntem cu 10 ani înainte de evenimentele de prin joc, și ghici ce? Ăsta e momentul în care Red și Leaf se nasc. Cine sunt Red și Leaf? Dacă nu știți, rușine. Red este protagonistul din primele jocuri pokemon. (Pokemom Red and Blue), iar Leaf este protagonista introdusă odată cu remake-urile, Fire Red and Leaf Green.



Așa. Cei doi sunt vecini de când se știu și au o legătură de prietenie foarte puternică. De menționat e că Red este primul protagonist al acestei mari francize și personjul după care a fost creat Ash. Deasemenea, în urma unui poll oficial făcut de cei de la Nintendo, Red este cel mai popular protagonist dintre toți. Am ținut să precizez de el pentru că după mine este o parte 
foarte importantă din istoria pokemon. 



Ta-da! Uite-ne mai încolo. Cu foarte puțin înainte să înceapă evenimentele din joc. Cercetătorii din Echipa Rachetă au găsit într-un deșert o mostră de ADN de la pokemonul ce se spune că a dat naștere tuturor celorlalte specii, Mew. În încercarealuia de a readuce pokemonul înapoi la viață, Giovanii, liderul echipei Rachetă vrea să-l cloneze și să-l folosească în scop proriu.



Din păcate pentru el nu reușește, și face doar clone proaste. Aceste clone proaste, sunt cunoscuți azi ca fiind Ditto. Deci da, Ditto aparent sunt clonele eșuate ale lui Mew. Nu vi s-a părut ciudat niciodată faptul că singurii Pokemoni care știu să folosească Transform sunt Mew și Ditto? Ha!



Acum știți de ce. Văzând că nu poate să facă o clonă fidelă, cei din echipa rachetă hotărăsc să umble puțin la ADN-ul lui Mew ca să poată creea ceva din el. And yes, așa se naște Mewtwo, pokemonul legendar cel mai uman și iubit de toți.



Eh, sper că va plăcut și că nu v-am dezamăgit. Recunosc, sunt chestii pe care le-am omis, dar asta pentru că sunt o tonă de informații și evenimente pe care pur și simplu nu le pot include pentru că se acumulează prea multe. Am încercat să mă rezum doar la esențial și la ce am crezut eu că e mai interesant. Atât și cu partea a treia. Data viitoare o să fie rândul ultimei părți, Contemporaneitatea, parte ce începe în anul 0. Prin anul 0 mă refer la momentul în care Red a decis să își înceapă călătoria. În partea a 4-a nu voi mai povesti din perspectivă istorică și o să mă axez mai mult pe schimbările pe care le-a adus fiecare joc în parte universului pokemon. Cam atât. Pa!

{ 1 comentarii... read them below or add one }

  1. Cred ca ar trebui sa verifici si teoria conform careia Ash este o clona... Just sayan...

    RăspundețiȘtergere

- Copyright © Animekirus - Animekirus