Posted by : Nekirus luni, 8 iunie 2015

Salutare tuturor!
Mă bucur să văd că oamenii chiar au arătat ceva interes pentru ce m-am chinuit să fac eu aici, așa că, azi am să revin cu partea a doua din acest subiect. Dacă data trecută am discutat despre Crearea Universului și a Pământului, acum o să trecem la Preistoria Universului Pokemon.


PART II: PREISTORIA UNIVESRULUI POKEMON


Așa. Data trecută am încheiat cu adormirea lui Arceus. De acum încolo am ajuns într-o faza a existenței în care Pământul și pokemonii se pot dezvolata pe cont propriu, fără să mai fie nevoie de intervenția pokemonilor legendari. Preistoria începe cu milioane de ani înainte ca să se petreacă evenimentele din primul joc. Ne aflăm într-o perioadă de dezvoltare, atât a pokemonilor ca specie, dar și a oamenilor. Primii strămoși ai speciei umane își fac apariția. 
                                               




După cum am zis și data trecută, Mew este strămoșul comun al tuturor pokemonilor, din el au evoluat toți, însă pentru oameni nu este explicat clar de unde vin originile. Ceea ce mi se pare interesat e că nu neagă nimeni că și oamenii s-ar trage din Mew. Nefiind menționată nicio altă formă de viața la momentul respectiv, e foarte probabil ca și oamenii să fi evoluat din ADN-ul lui Mew. Ceea ce înseamnă că, practic oamenii au evoluat din pokemoni.
                                              




Așa, să trecem mai departe. După cum ziceam, suntem într-o perioadă în care populația de Mew de pe pământ începe să dispară încetul cu încetul. De ce? Pentru că din el evoluează alți pokemoni. Acești pokemoni erau numiți pokemonii preistorici, sau antici, și sunt cunoscuți azi ca fiind pokemonii fosile. (Aerodactyl, Amaura, Anorith, Archen, Archeops, Araldo, Aurorus, Bastiodon, Carracosta, Cradily, Cranidos, Kabuto, Kabutops, Omanyte, Omastar, Rampardos, Shieldon, Tirtouga, Tyrantrum, Lileep)


Bun. Acum ne aflăm în perioada Jurasic Park, unde există doar Mew și pokemonii preistorici. Dar, cu aproximativ 300 de milioane de ani înainte de evenimentele din primul joc se spune că se ridică încă un pokemon legendar, Genesect, care se spune că ar fi o formă mai evoluată de Kabutos.


O mică mențiune, nu ne este confirmat faptul că Genesect evoluează din Kabutops, însă există teoria asta pentru că cei doi sunt foarte asemănători. În momentul ăsta Genesect încă nu are tunul și aspectul acela robotic cu care suntem obișnuiți, din pricina faptului că versiunea din joc a lui Genesect este o versiune făcută de oameni. Se spune că Genesect a fost capturat la un moment dat și s-au făcut tot felul de cercetări asupra lui, iar oamenii i-au făcut un fel de ”upgrade”.


Move on. Suntem cu 100 de milioane de ani înainte de începera Red and Blue. Specia de Mew a scăzut și mai mult, iar pokemonii preistorici ca Aerodactyl, Lileep, Cranidos, Shieldon, Tirtouga, Archen, etc. erau răspândiți în număr mare pe suprafața întregului pământ. Totuși, la un moment dat, încă nu se știe clar cauza, aceștia au început să dispară încetul cu încetul, sau să se schimbe și să se adapteze la noile condiții. De ce zic să se schimbe? Pentru că nu toți pokemonii folsilă au dispărut, unii au evoluat, precum Archen și Tirtouga, pokemoni din care au evoluat pokemonii zburători și țestoasă. Chiar dacă cauza dispariției nu este menționată, cea mai probabilă chestie care ar fi putut duce la dispariția lor este sosirea primei ere glaciare.


Că tot vorbeam de ere glaciare. Cu 10.000 de ani înainte de evenimentele din primul joc, era glaciară era în plină amploare pe Pământ. În această perioadă se zice că populația de Mamoswine era cea mai răspândită specie de pokemoni deoarece s-au adaptat atât de bine la acest mediu, precum au fost mamuții la noi.


Totuși, această adaptare vine cu două tăișuri, deoarece după ce s-a încheiat era glaciară specia a dispărut pentru câteva mii de ani. A, da! Era să uit. Tot în era glaciară se spune că deja au dispărut toți Mew. (mă rog, mai mult sau mai puțin)

Se mai zice că tot pe vremea asta, Magikarp au suferit o mutația care ia făcut să fie foarte slabi. Încă nu se știu cauzele mutației. Stai o secundă! Încă o chestie interesantă. Se pare că, în trecut, pokemonul ăsta bun de nimic chiar era puternic și că din cauza unei mutații a devenit atât de nefolositor. Tare!


După epoca de fier, Regigigas împreună cu cei trei Regi sunt adormiți în temple speciale construite pentru ei, iar oamenii le aduc ofrande continuu, venerându-i și rugându-se la ei. Pare că Regigigas e prima zeitate cunoscută pentru om.


Și-acum trecem în categoria chestiilor importante și interesant. Cu 3.000 de ani înainte de primul joc pokemon, a avut loc războiul din regiunea Kalos.

Acum, orice fan ar trebui să știe deja de războiul din regiunea Kalos, dar fiindcă e un eveniment care ne este prezentat în X și Y (ultimul joc apărut), poate câțiva nu știți. N-am să stau acum să explic ce e cu războiul pentru că s-ar pierde o groază de timp, totuși, pentru cei interesați am să las un link către un video ce explică destul de bine despre ce e vorba. (link: https://www.youtube.com/watch?v=c2k3Cg0BYw8) 


Ăsta e momentul în care arma supremă a fost creată sub Orașul Geosenge, iar AZ a primit viață eternă.


Cu 1.500 de ani înainte de generația I, a apărut primul sistem de scriere în Ruinele lui Alph, Ruinele Tanoby și Ruinele Solaceon. După cum știți, alfabetul din acea lume are la bază pokemonul numit Unown. Dar ceea ce nu este cert e dacă Unown a apărut înainte de scris, sau după. În orice caz, e limpede că acest pokemon are o legătură puternică cu alfabetul din zilele noastre.


Tot prin perioada asta, populația de Farfetch d aproape că a dispărut din cauză că au fost vânați pentru carnea lor. Și aici mai aflăm încă un lucru nou și oarecum sumbru, în trecut pokemonii erau vânați și mâncați de către oameni. But, again, dacă noi mâncăm animelele din lumea noastră, ei de ce n-ar mânca pokemoni?


Iar cu 1.000 de ani înainte, se spune că Pokemon legendar Xerneas a intrat într-un somn adânc și a luat forma unui copac ca să nu fie recunoscut.


Deci, cam atât și cu partea a doua. Vă mulțumesc pentru atenția acordată! Sper să vă placă ce tot aberez eu pe aici. Următoarea parte vizează Istoria recentă, vom povestii puțin despre evenimentele din Turnul Brass, și mergem cu tot felul de chestii interesante până la creația lui Mewtwo. Cam atât! Baftă.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Animekirus - Animekirus