Posted by : Nekirus marți, 2 iunie 2015

Ok, probabil după cum bine NU știți, (și nici nu vă așteptați) eu, Nekirus, sunt un mare fan al francizei Pokemon. Să fie clar, nu-mi place porcăria aia de anime care a fost făcută doar ca să promoveze jocurile video, ci, ceea ce m-a atras pe mine sunt tocmai jocurile. Și acum, ca să neutralizez orice urmă de comentarii cretine ce pot să apară, pokemon nu e chiar un joc pentru copiii mici de 7-8 ani, e un joc destul de complex și foarte bine gândit pe care, credeți-mă, un copil nu cred că ar putea să-l termine de unul singur.


Așa, ca să trec la subiect. Fiind pasionat de jocuri am încercat să mă documentez mai mult despre universul poveștii și am aflat multe chestii interesante. Una dintre chestiile astea este istoria universului pokemon. Sincer, am rămas gură cască când am citit toată mitologia acestui univers. Pur și simplu e foarte fain construită și m-am gândit să o împărtășesc cu mai mulți. Lucrurile pe care urmează să le scriu aici sunt toate chestii reale, confirmate de către creatorii jocurilor. Așa deci, să încep.
O să împart topicul ăsta în partu părți:
1. Crearea Universului și a Pământului
2. Preistorie
3. Istoria Recentă
4. Contemporaneitatea

De ce fac asta? Simplu. E prea multă informație ca să o introduc deodată, așa că trebuie să vă las să digerați treptat toate etapele acestei prezentări. Titlulrile spun destul de clar despre ce am să vorbesc în fiecare parte, așa că nu e nevoie de alte explicații.
Am să încep cu prima parte, Crearea Universului.

Se spune că la început nu a existat nimic.


În urma unui vortex format în jurul acestui nimic a apărut primul ou pokemon, care, timp de milioane de a plutit în uitare, până când a sosit timpul să se nască primul pokemon, Arceus.


Arceus ne este introdus în generația a patra și este considerat zeitatea supremă în acest univers. După ce a eclozat din ou, Arceus a creat universul pe care cu toții îl știm. Clar până aici? Bun. Deci avem așa, un univers gol și un pokemon atotputernic. Hmmm! Cam plictisitor, nu? Păi așa a crezut și Arceus, așa că, pentru a combate plictiseala eternă cu care a fost blestemat, el îi creează pe Dialga, (căruia îi dă puterea de a controla timpul) Palkia, (pokemonul care primește dreptul de a stăpâni spațiul) și pe Giratina. (căruia îi lasă în pază anti-materia)


Până aici e super. Arceus și-a îndeplinit dorința, iar acum mai are niște prieteni cu care să-și omoare plictiseala. Acestea au fost începuturile spațiului și al timpului. Cei patru au trăit fericiți o perioadă, dar ca orice relație, la un moment dat apar și problemele. Deoarece Giratina era, cum să zic, considerat un nemernic distructiv ce nu ascultă de nimeni, Arceus este nevoit să-l exileze un Lumea Distorsionată. Aceasta este o dimensiune de buzunar, creată de Arceus ca să-l țină prizonier pe Giratina pentru eternitate. Lumea Distorsionată, după cum îi spune și numele este un loc unde legile fizicii convenționale nu se aplică, și este asociat în mitologie cu iadul nostru, iar Giratina cu Lucifer. Creația care s-a răzvrătit împotriva creatorului și a fost alungată.


După toată treaba cu Giratina, Dialga și Palkia hotorăsc să creeze sistemele solare și planetele, după care se retrag fiecare în propria lor dimensiune. Da, ați auzit bine. Pokemonii ăștia sunt atât de atotputernici că, și-au făcut singuri propriile dimensiuni. 


Good, treaba-i roz și clară până în punctul ăsta. Arceus, în nemăsurata-i singurătate mai hotărăște să creeze încă trei pokemoni noi, Uxie, Mespirit și Azelf. 


Pe aceștia trei îi înzestrează cu capacități unice, Uxie reprezintă cunoașterea lui Arceus, Mespirit emoțiile lui Arceus, iar Azelf, determinarea lui Arceus. După acestea, Arceus îi trimite pe cei trei să împartă aceste trei virtuții cu ceilalți pokemoni. Având în vedere că la vremea respectivă singurii pokemoni care mai existau erau Dialga, Palkia și Giratina, piticii ăștia trei nu prea au avut de lucru. După asta, cei trei se retrag pe pământ, fiecare ocupând fundul unui lac din regiunea Sinnoh. Așa și-au câștigat numele de ”gardieni ai lacurilor”. 

Totodată, avem prima informație clară, cum că Pământul a fost creat. O altă chestie interesantă la cei trei pokemoni este că, dacă sunt treziți din somnul lor și adunați împreună, cei trei au abilitatea de ai aduce pe Dialga și Palkia în dimensiunea nostră. 

Să mergem și mai departe. Se spune că deja în momentul ăsta existau oceanele și uscatul, însă încă planeta noastră nu putea să suporte viața, iar pentru a face asta a fost nevoie de apariția altor trei pokemoni. Kyogre, sau leviatanul, a fost creat de presiunea puternică a oceanului. Groudon, s-a dezvoltat adânc în interiorul pământului, iar Rayquaza se naște odată cu mineralele din stratul de ozon. Fiecare dintre cei trei are câte o misiunea clară. Kyogre dă naștere la oceane, mări, ape, iar Groudon la uscat, în timp ce Rayquaza zboară în jurul stratului de ozon ce încojoară planeta, protejându-l. 


Din nefericire, la un moment dat în formarea planetei, Kyogre și Groudon au avut nefasta plăcere se a se întâlni unul pe celălalt. Fiind atât de diferiți, cei doi au iscat un conflict enorm. Kyogre voia să acopere tot pământul cu apă, în timp de Groudon dorea să facă o sferă gigantică de uscat. În urma acestei bătălii, pământul a fost aproape distrus, însă, din fericire, Rayquaza s-a coborât asupra lor și a reușit să-i calmeze. 


După acest conflict, fiecare dintre ei a adormit, într-un somn de milioane de ani, până la evenimentele din cel de-al treilea joc, când au fost treziți. Tot atunci, au fost făcute globul albastru și cel roșu, menite să prevină trezirea lui Groudon și Kyogre. Încă nu se știe cine a creeat cele două globuri, însă cea mai rațională explicație ar fi, exact, atotputernicul zeu al universului, Arceus.


Cam în aceiași perioadă cu adormirea celor doi, se spune că a apărut prima specie de pokemoni, Mew. Mew trăiau în număr mare și erau singura specie de pokemoni existentă până atunci. Mew deține codul genetic al fiecărui pokemon, era un fel de strămoș al tuturor pokemonilor ce urmau să apară.


Până acum e bine, pământul începe să se dezvolte, poate să susțină viața, dar încă este un hazard fără precedent. Pentru a face o ordine în acestă lume nouă, un alt pokemon a fost nevoit să se ridice. Acest pokemon se numește Regigigas, sau pokemonul continent.
 


Treaba lui a fost să mute continentele în așa fel încât să fie ordine și să creeze diferite habitate pentru diferite specii de pokemoni. Misiunea lui a fost una grea și a durat milioane de ani. Fiindu-i greu, Regigigas a mai creat o serie de trei pokemoni care să îl ajute. Regirock a fost creat în epoca de piatră, Regice în epoca de gheață, iar Registeel în epoca de fier. 


Acești pokemoni au fost considerați ca fiind zeii supremi de către civilizațiile anterioare, fiind construite multe altare în cinstea lor. După ce și-a terminat treaba, Regigigas, împreună cu cei trei Regi, au intrat la rândul lor într-un somn adânc.

Am uitat să menționez ceva, mda. În timp ce Regigigas a construit regiunea Sinnoh, el a creat și Muntele Coronet, care se zice că duce spre magma din centrul pământului. Pentru ca nucleului Terrei să fie protejat, a apărut Heartan, pokemon legendar responsabil cu protejarea acelui nucleu.


Tot cam în aceiași perioadă, Arceus, fiind obosit de la atâția ani de existență, hotărăște să intre într-un somn adânc.


Cam atât cu prima partea. Sper că nu v-am plictisit, am încercat să extrag esențialul. Dacă văd că lumea e interesată de subiect o să revin și cu o a doua partea, care vorbește despre lumea preistorică a universului pokemon. O să o luăm de la apariția omului, până aproape de prezent. Cam atât. Bye!

{ 2 comentarii... read them below or Comment }

  1. Foarte interesant, iti admir blogul :3
    Astept a 2-a parte !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos!! O să vină și partea a 2-a în câteva zile. :D

      Ștergere

- Copyright © Animekirus - Animekirus